Selecteer een pagina

Ries Bode BSc. (1957) is managing partner van Digital Governance Advisory en is meer dan 15 jaar actief als interim directeur geweest en heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd als directeur IT/CIO en programmadirecteur. Hij is sinds 2009 actief als commissaris/toezichthouder en digi-commissaris in de RvC van Portbase BV, Result Laboratorium BV en Secure Logistics BV.
Binnen deze RvC functies is hij o.a lid audit-, remuneratie- en technical committee en verzorgt hij de relatie met de OR.

Hij is bestuurlijk actief geweest als voorzitter van het bestuur van Bureau Telematica Binnenvaart en Binnenvaart.nl en verder als bestuurslid van Glaslokaal.nl.

Hij volgde het INSEAD Non-Executive Leadership programma, de Nyenrode Commissarissen Cyclus en DeNieuweCommissaris en is ingeschreven in het register van Certified Board Members (www.RCBM.nl). Ries publiceerde over Toezicht en IT/Digitalisering o.a. in CIO Magazine en het Jaarboek Corporate Governance 2016. Is spreker op diverse ronde tafel bijeenkomsten over Toezicht op Digitalisering.

Belangrijke werkervaring deed hij op als senior manager en directeur bij KPN, algemeen directeur UUnet (tegenwoordig Verizon Business) en directeur IT/CIO bij Ziggo en de Goudse.

Vanuit Digital Governance Advisory wil Ries graag bijdragen aan de vorm en inhoud van de dialoog over de impact van de Digitale Transformatie en Digital Governance.